Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the woocommerce domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/ez-menu.ir/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6114
مجموعه تاریخی و سنتی حاج داداش – محصولات – ایزی منو

مجموعه تاریخی و سنتی حاج داداش

, , , , Iran - زنجان - خیابان فردوسی، بازار پایین، روبروی مسجد 02433336820

یک نظر بنویسید
یک نظر بنویسید انصراف
Review
5.0 ویژگی
5.0 تنوع
5.0 انعطاف پذیری
5.0 تحویل
5.0 پشتیبانی
نظرات
هیچ کاربری ندارد این فروشگاه بررسی شد

اطلاعات رستوران

درباره رستوران سنتی حاج داداش

این مکان در اوایل دوره قاجار با کاربری حمام در راسته غربی (راسته بازار پایین) بازار سنتی زنجان ساخته شده جاذبه معماری این مجموعه فوق العاده، بیشتر از غذای آنجاس، اما خوردن غذاهای سنتی استان زنجان در همچین مکانی واقعا لذت بخش است.

بازار زنجان بعنوان طولانی ترین بازار از مجموعه بازارهای ساخته شده در ایران می باشد که در زمان صفویه پی ریزی و در زمان آقا محمد خان قاجار ساخت آن آغاز، در زمان فتحعلی شاه قاجار مورد بهره برداری قرار گرفته است.از آنجایی که گسترش و توسعه شهر زنجان متاثر از بازار شهر بوده ، به مرور کاروانسراها ، حمام ها، مسجد ها و راسته ها در اطراف این بازار شکل گرفت. بازار زنجان دارای 56 راه ورودی اصلی وفرعی، 940 باب مغازه،8 راسته و تعداد 15 کاروانسرا می باشد. بنای تاریخی حاج داداش همزمان با شکل گیری بازار زنجان، در اوایل دوره قاجاریه در زمینی به وسعت 3000 متر مربع و با زیربنایی در حدود 500 متر مربع بصورت حمام عمومی احداث گردیده است. این بنای تاریخی از شمال به خانه های مسکونی، از غرب به کوچه سیدلر (یکی از کوچه های ورودی به بازار)، از شرق به سرای ملک ( از قدیمی ترین کاروانسراهای زنجان) و از جنوب به بازار زنجان ومسجد میرزامهدی معروف به آیت اله قائمی محدود میگردد. وجود حمام و مسجد در روبروی هم تصادفی نبوده و ریشه در اعتقادات مذهبی و اسلامی داشته بطوریکه معتقد بودند قبل از ورود به مسجد، ابتدا می بایست جسم و جان را شستشو داده و سپس پای در مسجد گذاشت برای تطهیر و پاک نمودن روح و روان. از سازنده اصلی بنا اطلاعات دقیقی در دست نیست اما به گفته بعضی از سالخوردگان فردی بنام حاج داداش بانی این بنا می باشد که از همان موقع حمام ، بنام حاج داداش مشهور می گردد. حمام حاج داداش بصورت مردانه و زنانه مورد استفاده می گرفته و مردان از درب اصلی که هم اینک به بازار متصل است رفت و آمد می کردند و زنان از درب پشتی و از کوچه سیدلر.

این حمام دارای کلیه عناصر مربوط به حمام های تاریخی بوده که عبارتند از فضای ورودی که بصورت یک هشتی زیبا و سربینه و رختکن متصل می گردد. از این فضا بوسیله فضاهای واسط به گرمینه و یا محل شستشو ارتباط حاصل می شده، که خزینه نیز در یک قسمت این فضا قرار داشته و آب آن از پشت بام بوسیله سوخت حیوانی و چوب ، داغ میشده که بعد ها به علت استفاده از سوخت فسیلی ، نظام کاربری آن تغییر و اساسا استفاده از خزینه تبدیل به استفاده از دوش می گردد. در جهات دیگر خرینه ، یک اتاق بعنوان خلوتی جهت کیسه کشی و اتاق دیگر بعنوان اتاق حجامت مورد استفاده قرار می گرفته است.حمام حاج داداش تنها حمام ستون سنگی زنجان بوده که طاق اصلی حمام بر روی چهارستون زیبای تراشیده شده بصورت مارپیچی با سرستونهای مکعبی شکل ، طراحی گردیده که زیبایی خاصی به بنا داده است.این بنای تاریخی تا اواخر سال 1370 به صورت حمام عمومی مورد استفاده قرار میگرفته است که با همت و تلاش خانواده بلوری، کار بازسازی و مرمت آن از اردیبهشت سال 1378 آغاز و از آبان ماه همان سال با تغیر کاربری، با هدف تبدیل شدن به سفره خانه سنتی مورد بهره برداری قرار گرفت. دومین مرحله ی مرمت و بازسازی بنای تاریخی حاج داداش از مردادماه 1401 آغاز و در بهمن ماه 1401 مورد استفاد مجدد قرار گرفت و اینک افتخار داریم میزبان شما عزیزان و بزرگواران در این مکان تاریخی باشیم.

موقعیت فعلی

×

سفارش شما